Вести

Стефановић: Борба против корупције и криминала беспоштедна

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је синоћ да је Србија сигурна земља и да сваки поштени грађанин може да буде спокојан, а да ће борба против корупције и криминала бити беспоштедна и у њој неће бити заштићених.

Стефановић је на академнији одржаној поводом Дана Министарства унутрашњих послова, Славе и Дана полиције, у Сава центру, рекао да за криминал и корупцију нема и неће бити разумевања. Нагласио је да у редовима полиције неће и не сме бити заштићених и да нико неће моћи да се крије иза значке, униформе, или чина.

"Свако ко се огреши о закон биће најстроже кажњен. Србија је сигурна земља, спокојна за сваког поштеног грађанина. Немир треба да осећају само они који су се огрешили о закон и који раде против своје државе и њених грађана", рекао је Стефановић.

Он је навео да за криминал и корупцију нема и не може да буде разумевања, додајући да је неопходно да се она разоткрије што раније, а посебно да се држи далеко од редова МУП-а.

"Ту не сме да буде поштеђених јер много је опасније када се о закон оглуши онај ко би требао да обезбеди његово поштовање и спровођење. У нашим редовима не сме бити заштићених и нико неће моћи да се сакрије иза униформе, значке или чина. Морамо да откријемо и најмањи преступ пре свега због грађана, али и свих припадника МУП-а који свој посао раде поштено, одговорно и савесно", рекао је Стефановић.

Он је навео да је пре нешто више од месец дана преузео дужност министра, након чега се десила ванредна ситуација и истакао да се са сарадницима упознавао у ходу и да их је рад на терену зближио.

"Колико год су нам те дуге ноћи свима тешко падале, рад на терену нас је зближио и био је прилика да покажемо и колико су припадници МУП-а Србије спремни и колико могу да ураде. Показали сте врхунску професионалност спасавајући даноноћно људе из поплављених кућа, достављајући храну и лекове и на томе сам вам неизмерно захвалан а уверен сам и већина људи у овој земљи", рекао је министар унутрашњих послова.

Он је поручио припданицима МУП-а да су још једном потврдили да је полиција уз свој народ и своју земљу онда када је најтеже.

"Уосталом, како то каже наш народ, на муци се познају јунаци и ово сам цитирао да ме не оптуже после...", није Стефановић успео да доврши реченицу, прекинут бурним аплаузом.

Он је истакао да је дужност полиције да оправда поверење грађана и да га учини још већим.

Према његовим речима, то може да се уради само тако што ће се градити заједништво и тимски дух.

"Јединство, безрезервно залагање и поштовање највиших стандарда у професији које сте показали током незабележених поплава морамо да очувамо и будуће током свакодневних задатака. Једино на тај начин можемо наставити одлучну борбу против корупције и криминала и показати да у Србији нема заштићених", поручио је Стефановић .

Он је истакао да ће његова дужност бити и да се бори за што бољи стандард сваког полицајца, за модерну опрему, униформе и зараде достојне посла који обављају.

"Србија је чврсто кренула у реформе и да би на том путу била што успешнија важно је да има модерну и професионалну полицију. То је мој и ваш задатак"", поручио је Стефановић.