Вести

Стефановић: После избора Вучићева или Мишковићева влада

БЕОГРАД - Следећу владу формираће СНС на челу са Александром Вучићем или они чији ће "суштински шеф" бити Мирослав Мишковић, рекао је данас потпредседник СНС Небојша Стефановић.

Стефановић је на РТВ рекао да не жели да лицитира које су то странке, али је навео да мисли на оне које последњих дана имају "интензивне контакте с власником Делта холдинга Мирославом Мишковићем у покушају да осигурају наставак својих бенефиција".

"Бирамо између владе на челу са Вучићем, која ће да окупи све који буду желели да прихвате дубинске рефомре, наставак борбе против криминала и корупције, европске интеграције или владе чији ће суштински стожер бити Мишковић", рекао је Стефановић.

Он је додао да је јасно да постоји група којој не одговара да Вучић буде на власти и истакао да је прича да СНС сигурно добија изборе "уљуљкивање јавности и начин да се грађани демотивишу и не изађу на изборе".

"Волео бих кад би сви са правом гласа изашли на изборе и показали да ли подржавају борбу против корупције и криминала", рекао је Стефановић и додао да су Србији потребне брже реформе.

Стефановић није говорио о томе која странка би за СНС била прихватљив партнер после избора, истичући да ће грађани исказати своју вољу, након чега ће о коалицијама одлучивати на основу програма странака које уђу у парламент.

"Не можемо у коалицију са неким ко је, на пример, рекао после хапшења Мишковића да је он фин човек", рекао је Стефановић и додао да СНС треба подршка грађана за чист мандат.

Осврћући се на изјаву лидера СВМ Иштвана Пастора да је за ту странку прихватљив СНС, Стефановић је казао да је са њим имао добру сарадњу и да је за сваку државу добро да укључи што више представника мањина.

Стефановић је нагласио и да је власт показала храброст у борби против корупције где, како је рекао, претходне нису смеле али и додао да на томе мора да се ради брже јер има људи који су озбиљно корумпирани.

Он је рекао и да је "шокиран" хајком на министарку енергетике и потредседницу СНС Зорану Михајловић због изјаве да одређени новинари криминализују СНС, зато што се, како је казао, усудила да изнесе своје мишљење.

Извор: Танјуг