Вести

Стефановић: Србија мора равномерно да помаже свима

Куршумлија - Потпредседник Српске напредне странке Небојша Стефановић изјавио је данас да су приоритет те партије реформе у економији и поручио да држава мора равномерно да помаже свима.

Стефановић је у Куршумлији навео да југ Србије може да се развија много више него данас, али је потребно да мењамо свој менталитет, радне навике и очекивања, да ће све однекуда доћи и да ће нам бити поклоњено.

- Наш посао је да радимо, да ми прво покушамо да стварамо нову вредност и услове да људи долазе, а наравно, на држави је да помогне, али равномерно - рекао је Стефановић.

Он је поручио да треба престати да се одређеним општинама у Србији даје огроман новац и да им се сваког месеца из буџета дотира рад само зато што су ту одређени политички моћници.

- Србија мора равномерно да помаже свима и то је приоритет, поготову тамо где је инфранструктура недовољно развијена и где су потребе далеко веће - рекао је Стефановић.

Стефановић је у Куршумлији представио програм СНС за развој југа и истакао да је управо почетак кампање из Ниша показатељ да је југ комплетно важан.

Он је истакао да Србија мора да се развија равномено и да се пронађе начин да се инвеститори доведу у све општине у нашој земљи, а држава мора да се потруди да покаже да је ово земља која хоће да се избори са корупцијом и криминалом и да се "инвеститорима поручи да им нико неће тражити никакав новац зато што ће доћи да инвестирају".

Стефановић је рекао да су општине дужне да пронађу начин да у најкраћем року издају све потребне дозволе и документа.

У разговору са председником Општине Куршумлија Радољубом Видићем Стефановић је изразио задовољство што та општина води бригу о трудницама и породиљама, за шта се, како је рекао, и сам залагао.

Посебно је истакао да је брига о људима много важнија од тога "да ли ће бити асфалта".