Вести

Усвојен буџет града Београда

На седници Скупштине града Београда усвојен је буџет за 2023.годину који износи 205,5 милијарди динара, од тога буџет града износи 188,7 милијарди док буџети градских општина износе 16,7 милијарди. 

Буџетом града су предвиђени бесплатни вртићи за сву децу са територије града, што је скоро 80.000 деце, бесплатни уџбеници за 190.000 ученика основних и средњих школа, бесплатне услуге геронтодомаћица, бесплатан дневни боравак за децу, младе и одрасле са сметњама у развоју, бесплатне услуге персоналног асистента, додатна средства како би се укинуле листе чекања за услугу 'лични пратилац детета', поклон ваучери за децу и запослене у предшколским установама и школама на територији града. Велики део средстава орјентисан је ка обезбеђењу квалитетнијег живота наших суграђана.

И општина Лазаревац ће кроз буџет града Београда добити значајна средства изјавио је Миладин Неговановић, одборник у Скупштини Града Београда. Буџетом је предвиђена изградња пијаце, канализација у МЗ Загорка Драговић, Горњи Град и Петка, водоводна мрежа у МЗ Миросаљци и Араповац, изградња фискултурне сале Техничке школе Колубара, као и реконструкција главних градских саобраћајница.