Вести

Вучић: "Београд на води" пројекат целе Србије

Пројекат "Београд на води" ће донети напредак целој Србији, унапредиће индустрију, угоститељство, туризам, али пре свега грађевинску индустрију која нам је правила велике проблеме у протеклом периоду, рекао лидер напрадњака Александар Вучић гостујући у емисији "Око".

Председник Српске напредне странке Александар Вучић рекао је су потези које је вукла та странка у овој кампањи били изнуђени али опрезни, и били су бољи од оних који су журили у брзу победу.

Говорећи о пројекту "Београд на води", Вучић је рекао да је то пројекат целе Србије.

"Тај пројекат ће донети напредак за целу Србију,  а пре свега унапредиће индустрију, угоститељство, туризам, али пре свега грађевинску индустрију која нам је правила велике проблеме у протеклом периоду", навео је Вучић гостујући у емисији "Око".

Према његовим речима, људи у Србији су се наслушали разних обећања, а мали број пројеката је био остварен.

"Ја кажем добићемо новац по повољним условима од Емирата. Ми ћемо овај посао да радимо, то је тежак посао, многима изгледа као бајка, али они полазе од себе", истакао је лидер напредњака и додао да неће да прихвати причу да међу политичарима нема разлике.

Вучић је истакао да је први посао да се донесу закони о планирању и изградњи, осигурању, приватизацији, стечају, државним службеницима.

Циљ је, како је додао, смањење незапослености, а људи у Србији биће богатији за три до четири године, када "Београд на води" буде завршен.

Председник СНС-а рекао је да ће, ако та партија не добије већину на изборима, демократски признати пораз и честитати противницима, али онда грађани треба да знају "да ће се вратити систем муља и жабокречине".

Молим људе да изађу и гласају, за било кога, јер је важна политичка стабилност, не сме у Србији да се дешава оно што се дешава у Украјини, рекао је Вучић.

Како је истакао, изласком што већег броја грађана на изборе добија се прилика да се победе "они који Србију враћају у прошлост", јер "неки тајкуни и политичари хоће да Србији укину шансу да се у њој ради и гради".

"Те мотке, пушке, носите где хоћете, у Србији их нећете употребљавати", поручио је Вучић.

На питање кога види као савезнике у борби за модернију Србију за коју се залаже, он је одговори да су то сви које не оптерећује мржња и који земљи мисле добро.

То није само ствар формирања Владе, него ширег договора, објаснио је Вучић, најављујући да ће у будућој Влади, ако је буде формирала СНС, бити и ванстраначких и људи из других партија.

Он је поменуо досадашњег министра финансија Лазара Крстића и министра културе и информисања Ивана Тасовца, за кога је рекао да само од њега зависи хоће ли бити у новој Влади.

Упитан да ли је на састанку са бившим министром спољних послова Вуком Јеремићем било речи о његовом ангажовању у Влади, Вучић је одговорио да то није била тема разговора. Мислим да ће Јеремић подржавати рад Владе и мој рад, као што ћемо ми подржавати његово деловање у међународним форумима, али то нема везе са уласком у Владу, нагласио је Вучић.

Он није желео да конкретно одговори види ли се као будући премијер, објашњавајући да себе види "у служби грађана Србије. "Радићу за Србију шта год народ буде рекао", поручио је Вучић.

Лидер напредњака каже да ће СНС ускоро саопштити ко ће бити кандидат за градоначелника испред те странке, Синиша Мали или Зорана Михајловић.

Вучић је изјавио да од грађана Србије тражи да на изборима 16. марта СНС добије више гласова него остале странке заједно.