Вести

Вучић: Држава ће помоћи пољопривредницима

СМЕДЕРЕВО - Председник Српске напредне странке Александар Вучић изјавио је данас да ће држава помоћи пољопривредницима, између осталог и кроз системе за наводњавање, и поручио им да новац који на тај начин добију уложе у инвестиције а да је 100 милиона евра за наводњавање већ одобрено.

"Ми ћемо да омогућимо системе за наводњавање, моћи ћете да постижете веће приносе и тај новац који дође код вас уложите у ову земљу, не носите га ван земље, правите нове куће, хладњаче. То је наш циљ и тако ћемо Србију да развијамо и запошљавамо", рекао је Вучић.

Он је обилазећи домаћинство Миомира Тодоровића у селу Удовице код Смедерева који обрађује више од 12 хектара воћњака рекао да има 100 милиона евра већ одобрених средстава за наводњавање, истичући да је реч о веома повољном зајму из Уједињених Арапских Емирата, али да је проблем што није било пројеката.

Према његовим речима, на територији смедеревских села до маја ће бити завршени пројекти и првих 500 хектара на Удовичком платоу биће наводњавано.

"Само у воћњаку породице Тодоровић биће наводњавана јабука и производња ће бити увећана за читав вагон по хектару, а квалитет ће бити неупоредиво већи", рекао је Вучић.

Он је додао да ће уколико се систем наводњавана успостави на територији Смедерева остати више од милион евра.

Лидер СНС је рекао да је на 21 локацији у Србији одређено где ће се подржати пројекти за наводњавање и да се чека још 40 широм централне Србије.

"Тренутно наводњавамо 1,3 одсто нашег земљишта, онда можете да замислите колико су нам производи нижег квалитета и колико мање воћа произведемо", упозорио је Вучић.

Он је поручио да је новац већ на располагању и да се само тражи на који начин може да буде уложен.

Вучић је рекао и да грађанима неће обећавати мед и млеко и да ће све бити лако већ да ће говорити да је тешко али да се ствари могу и да ће се променити, уз поруку да су многе ствари које је претходна влада обећала завршене, између осталог и отварање преговора са ЕУ.

"Бавићемо се решавањем проблема и побољшањем живота обичних људи. Ово је само један од пројеката али то не можемо ми сами да изградимо већ су нам потребне вредне породице и људи који хоће да раде", казао је он.

Вучић је обишао и воћњак Владана Веселиновића, домаћина из истог села.

Лидер СНС је казао и да грађани не могу од њега да очекују да им каже да неће плаћати струју и порезе, истичући да нам је потребна уређена земља и наводећи пример Немачке.