Вести

Вучић и Удовичић доделили стипендије најбољим студентима

Први потпредседник владе Александар Вучић и министар омладине и спорта Вања Удовичић уручили су данас стипендије за 85 најбољих студената са просеком 10.00.

"Нећу да вам се удварам, што обично политичари раде у оваквим приликама, него имам неколико молби за вас. Хоћу да вас замолим да будете истрајни и храбри, јер ви сте најбоље што ова земља има. Немојте да вас задовољавају просечност и осредњост. Постављајте себи највише циљеве, јер ви сте будућност ове земље. Немојте дозволити да вам неко други решава проблеме", рекао је Вучић на свечаности у Палати Србија.

Он је студентима рекао да и сам зна колико је тешко добијати десетке.

"Често сте слушали приче да се за два дана спреми испит и добије 10, али знам колико је то тешко, јер сам и сам спремао по два месеца. Изузетно је добро што у компанијама постоји заинтересованост за вас, али желим да знате да добијањем ове стипендије имате већу одговорност. Не само због новчаног дела, него као најбољи на вама је да креирате будућност. Обећавам да ћемо се са истом енергијом којом смо се борили против корупције и криминала борити за економски опоравак", поручио је Вучић.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић истакао је да су студенти свесни тешке ситуације у друштву, али да држава на овај начин покушава да им помогне.

"Не желимо да вам диплома буде карта у једном смеру, јер ви сте најбоље што ова земља има и уверен сам, њена будућност", истакао је Удовичић.

У циљу запошљавања најбољих студената, министарство омладине и спорта позвало је најуспешније компаније које послују у Србији да упознају стипендисте Фонда за младе таленте и у непосредном контакту им пруже могућност за стицање стручне праксе.

Фонд за младе таленте основала је влада Србије у жељи да подржи најуспешније студенте, који су радом, упорношћу и трудом постигли изузетне научне и академске резултате.

Конкурсом који награђује најбоље студенте у Србији до сада је награђено више од 6.000 студената чији је труд на тај начин уважен и препознат.

Од ове школске године Фонд за младе таленте повећао је број добитника стипендије за 200 студената, а износ стипендије на 30.000 динара, како би мотивисао што више студената да постижу још боље резултате.