Вести

Вучић: ИТ је кључна грана привреде уз развој ауто индустрије и пољопривреде

Први потпредседник Владе Александар Вучић отворио је данас у Крагујевцу Регионални центар за развој софтвера компаније “Комтрејд“ у којем ће до јуна месеца бити запослено 400 људи.

У новом развојном центру у Крагујевцу радиће инжењери из централне и јужне Србије, запослени на изради решења за водеће светске компаније као што су ХП, ЕМЦ, “Агилент Тецхнологиес” или “Итрон”.

Вучић је истакао да је овај центар заиста важан за развој ИТ индустрије, која је за државу једна од кључних грана привреде.

- Признаћу да мало знам о ИТ-у. Многе ствари које сам овде чуо за мене су “шпанска села”. Дивим се компанији “Комтрејд” што улаже у младе људе. Реч је о компанији која годишње на име пореза држави плаћа око пет милиона евра, компанији која редовно исплаћује плате својим запосленима, које су више од просека – рекао је Вучић.

Он је поздравио план да се у првом тренутку запосли 200 инжењера и најавио да ће држава са своје стране помоћи колико може ИТ сектор.

- ИТ је кључна грана привреде уз развој аутомобилске индустрије и пољопривреде. Инвестирањем у ИТ, улаже се у знање и новац, у образовање. Овај центар изгледа импресивно и даје наду за бољу будућност. Управо млади људи треба да нас воде напред, у ту бољу будућност – поручио је први потпредседник Владе.

Вучић: Могуће је да се сви уједине 17. марта против СНС

Први потпредседник владе Александар Вучић уверен је да ће Србија очувати стабилности и да се неће суочити с протестима грађана, како се то догодило у земљама у окружењу, уз обећање да ће се држава борити за бољу економију онако како се бори против корупције и криминала.

"Чињеница је да су Срби мудрији него раније, то не говорим због себе и због избора које смо расписали, то говорим због наше земље", рекао је Вучић оценивши да је Србија у протеклих годину и по дана напредовала у политичкој стабилности.

Коментаришући изјаву заменика председника УРС Верољуба Стевановића да ће се Србија суочити с грађаниским протестима ако СНС победи на изборима, Вучић је рекао да је народ тај који одлучује.
"Имамо изборе па нека грађани кажу да ли су задовољни или не и кога желе да их предводи", рекао је Вучић новинарима Крагујевцу где је данас отворио регионални развојни софтверски центар компаније Комтрејд.

"Ситуација у Србији није нимало ружичаста, веома је тешка, што ја не кријем од народа, али обећавам да ће се држава, онако како се бори против корупције и криминала, борити и за бољу економију и привреду.

Српска напредна странка одлучна је да настави реформе упркос томе што се може догодити да се сви други након 17. марта уједине против СНС у покушају да врате ствари на старо, изјавио је данас лидер СНС Александар Вучић уз поруку да ће о томе ипак одлучивати грађани.

"Знам да је могуће да се сви уједине, и то 17. марта, пошто нису сигурни какви ће резултати да буду. Ако сви заједно добију нешто већу подршку од СНС можда се уједине и покушају да ствари врате на старо, али грађани коначно доносе одлуку какву власт желе на изборима", рекао је Вучић.

СНС ће наставити реформе јаче и снажније, насупрот појединим политичарима "од којих слушамо бајке да ће рак излечити желе бомбонама", додао је Вучић.
"Немам ништа против тога, не узбуђујем се посебно због тога и знам да је могуће да се сви они уједине", рекао је Вучић.

Нагласивши да је најважнији задатак да се излечи српска економија и да се направи добар инвестициони амбијент као и да је уверен да ће Србија у томе успети уз тешке и снажне реформе, Вучић је поновио да је потребно да се реформе спроведу до краја јуна, до кад је планирано усвајање 21 закона, а да ће међу приоритетима бити решавање проблема предузећа у реструктурирању, како је то урађено са ФАП-ом и Икарбусом.

"Мислим да ћемо успети да се у Србији живи боље. Мислим да можемо од земље да направимо боље место за живот, а то зависи од нас, хоћемо ли бити дзангризави и скидати главе онима који штрче по памети", рекао је Вучић.