Вести

Вучић: Најважнији задатак решавање проблема у економији

СТАРА ПАЗОВА - Први потпредседник владе Александр Вучић изјавио је вечерас да је најважнији задатак решавање проблема у економији и подвукао да ће се уколико у томе буде постојала иста посвећеност као у борби против корупције и криминала у економији бити постигнути неупоредиво бољи резултати.

Вучић је приликом отварања фабрике "Streit nova" у Старој Пазови, која производи компоненте за аутомобиле рекао да свака успешна компанија која дође у нашу земљу и направи добар резултат истовремено запошљава људе али и доводи инвеститоре, те да "ми очекујемо још више инвеститора из иностранства".

Наводећи да је Стара Пазова једна од пет најбољих општина у Србији по нивоу запослености, односно по најнижем нивоу незапослености, Вучић је захвалио француској компанији на улагањима.

Извршни директор фабрике Рене Барколоне је изразио велико задовољсатво инвестицијом у Старој Пазови и наду да ће унапредити и проширити пословање у Србији, похваливши истовремено знање, труд, посвећеност и обученост наших радника.

О посвећености општине да створи повољан амбијент инвеститорима говори и податак да су сви потребни папири и дозволе обезбеђени за три месеца, што би, како је навео председник општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић, у Немачкој трајало годину дана.

Погони фабрике "Streit nova" налази се на око 6.000 квадратних метара, а још две хиљаде квадрата намењено је административним службама.

Тренутно у фабрици ради 135 радника, а очекује се да ће фабрика повећати и обим производње и број радника у будућности.