Вести

Вучић: Не калкулишем, хоћу договор о кључним државним циљевима

Очекујем да ме председништво странке у наредним данима овласти да започнем консултације са потенцијалним партнерима за будућу владу. Немамо времена за губљење и желимо што пре да формирамо одговоран министарски тим који ће започети неопходне реформе.

То је за „Новости“, поручио лидер напредњака Александар Вучић, дан после апсолутне победе његове странке на републичким и београдским изборима.

* Са ким ћете најпре преговарати и може ли Србија да добије широку коалицију, иако и сами имате већину да формирате кабинет?

- Воља народа је била таква да не зависимо од математике, али нам је циљ да разговарамо са свима који желе да Србија иде напред и који јој желе добро. Дакле, отворен сам за разговоре са Ивицом Дачићем, Драганом Ђиласом, Борисом Тадићем, као и са представницима националних мањина. Не бих искључио могућност да више странака уђе у нову владу. Желим договор око кључних државних и националних циљева, јер се никада нисам бавио ситним калкулацијама.

* Знате ли већ имена министара?

- Није било речи о конкретним именима. Мада, не кријем да сам задовољан учинком Лазара Крстића и Николе Селаковића, који су заслужили да буду и у новој влади. У наредним данима биће састављени план и програм владе са којим ће се изаћи пред парламент. Фокусираћемо се на четири гране: аутомобилску индустрију, пољопривреду, ИТ сектор и грађевинарство и на жестоку борбу против незапослености. Ту је и усвајање пакета реформских закона, најкасније до 15. јула. Сигуран сам да ће људи већ крајем 2014. моћи да осете бољитак.