Вести

Вучић: Нећемо се мешати у изборе у Републици Српској

БЕОГРАД - Србија се неће мешати у изборни процес у Републици Српској и неће подржати ниједну страну, изјавио је премијер Србије Александар Вучић.

"Не мешам се у изборе у Републици Српској", рекао је за лист "Данас" Вучић, напомињући да ће Србија поштовати народну вољу, без икакве подршке било којем кандидату.

С друге стране, председник РС Милорад Додик, рекао је за тај лист да ни не рачуна на подршку Београда.
"Власт у Србији се, у том погледу, поставила неутрално. Уосталом, ја очекујем подршку народа, односно људи који гласају. Mislim da smo uradili sve da stabilizujemo RS i da to narod ceni", istakao je Dodik.

"Nisam ni razmišljao o tome da pozovem nekog od predstavnika vlasti u Srbiji na događaj u predizbornoj kampanji, ali mislim da su vlasti jasno stavili do znanja da ne žele da se mešaju u izborni proces ovde i da se apsolutno ne bi odazvali mom pozivu", smatra Dodik.

Dodik tvrdi, navodi list, da "orijentacija neutralnosti državnog vrha Srbije po pitanju izbora u BiH nama u potpunosti odgovara".

Upitan da li mu nedostaje ta podrška, s obzirom na neko prošlo vreme i izbore koji su se odvijali uz jasnu podršku srpskih vlasti, Dodik kaže: "Naravno, dobri odnosi sa vlastima u Srbiji su u našem velikom prioritetu".

Фото Тањуг/С. Радовановић