Вести

Вучић: Нећу дозволити да се дира у пензије

БЕОГРАД - Председник СНС Александар Вучић поручио је данас да без обзира на то какве ће се реформе спроводити он неће дозволити да се дира у пензије.

"Какве год реформе биле, имајте у виду - пензионери ће бити последњи у чија ће права било ко смети да задире. Боље са наше грбаче да се узима него да се дира у права пензионера", рекао је Вучић обраћајући се пензионерима у хали Пинки.

Он је додао да је представницима ММФ рекао да ће се трошкови смањивати не на уштрб пензионера већ у јавном сектору, на трошковима репрезентације, смањењем броја путовања, аутомобила...

Вучић је рекао да не да се дира у пензионере и јер је свестан да они не издржавају само себе већ често и своју децу и унучиће и да је свестан да би смањење пензија створило тежак живот пензионерима али и проблеме за државу.

Оценивши да су пензионери најодговорнији део друштва, да је њих најтеже обманути, те да би било добро да се брига о државном буџету води онако како пензионери воде рачуна о кућном буџету, Вучић им је поручио да изађу на изборе јер ће се тога дана њихов глас најјасније чути.

Лидер СНС је поновио да су Србији потребни мир и стабилност, а не рушење, спаљивање и немири, наводећи да је то највећа опасност и да један дан нереда враћа земљу 10 година уназад.

"Они који хоће Украјину у Србији мотикама, снајперима и пушкама нека иду ван Србије. У Србији се њима наиграти неће", поручио је Вучић додајући да за стабилан пензиони систем и повећање пензија мора да се развије стабилна економија.

Вучић је рекао да само јака економија може бити гарант пензија, и да ће пензије бити сигурније уколико економија земље буде јача и ако се смањи незапосленост.

Зато ће, додао је, и у наредном периоду влада радити на јачању привреде, подстицању запошљавања и инвестиција, као и извлачењу људи из сиве економије.

"Када држава може више да наплати пореза и доприноса и пензије ће бити сигурније", рекао је Вучић и поручио да се мора створити та вредност у пензионом систему, што ће СНС и урадити.

Поручивши да само уз њихову помоћ, снагу и енергију Србија може даље да напредује, Вучић је позвао пензионере да 16. марта изађу на изборе.

"Не тражимо милостињу, да пређемо цензус како бисмо ми политичари живели добро, већ тражимо огромну подршку, да имамо више од свих заједно да бисмо могли да мењамо Србију заједно и да бисте се ви том Србијом хвалили и поносили", закључио је лидер напредњака.