Вести

Вучић: Пред нама је тешко време, али спровешћемо све реформе

"Током историје нисмо често били‎ на истој страни, али ми смо данас ту да то променимо", истакао је председник Владе Републике Србије Александар Вучић на почетку сусрета са министром спољних послова Аустрије Курц Себастијаном.

Премијер Вучић захвалио се на помоћи, и политичкој и финансијској, које је Аустрија пружила Србији током поплава.

"Пред нама је тешко време, политички и економски изазови су пред нама, али нећемо стати и спровешћемо све планиране реформе", истакао је Вучић и нагласио да се нада већем броју инвеститора из Аустрије, јер је Србија отворена за сваку врсту сарадње.

Српски премијер је нагласио да рачуна на подршку Аустрије у процесу придруживања Европској унији и истакао спремност да до 2019. године Србија испуни све услове.

Министар Курц поздравио је одлуку да прва посета српског премијера једној од земаља ЕУ буде баш посета Аустрији и нагласио да ће његова земља и даље пружати подршку Србији око санирања последица поплава.

"Западни Балкан је наш приоритет" нагласио је Курц.

Вучић учествује на радном ручку који је организовао министар спољних послова Аустрије Себастијан Курц, на коме су присутни и представници највећих аустријских компанија које послују у Србији.

Премијер Србије Александар Вучић најавио је данас у Бечу да ће Влада Србије препоручити косовским Србима да изађу на недељне парламентарне изборе на Косову и Метохији.

Он је, после разговора са шефом аустријске дипломатије Себастијаном Курцом, рекао да постоји много проблема, али да је најбоље да Срби изађу на изборе.

"Најбољи избор за српски народ је учешће на изборима", нагласио је Вучић.