Вести

Вучић: Србија ће бити добро место за инвестиције

Први потпредседник владе Александар Вучић изјавио је данас приликом посете америчкој компанији НЦР да ће до краја године ту бити запослено две хиљаде људи и поручио да ће Србија бити добро место за стране инвестиције.

Вучић је захвалио америчком амбасадору и представницима те компаније, у којој је тренутно 900 запослених, на томе што су отворили регионални центар у Београду.

"Поносни смо што као држава помажемо овакве послове и до краја године овде треба да ради две хиљаде високо школованих људи", рекао је Вучић.

Он је истакао да је Влада Србије спремна да помогне свим страним компанијама које послују у Србији кроз подстицаје за запошљавање и пореске олакшице.

"Србија ће бити добро место за инвеститоре, нећемо их избацивати, нити одбијати, већ, напротив, привлачити", рекао је Вучић, и истакао да ће влада реаговати брзо како би обезбедила услове за запошљавање младих.

Један од проблема, који, рекао је, не може тако брзо да се реши, јесте и проблем образовања.

Према његовим речима, образовни систем треба да се промени тако да буде тржишно оријентисан, потребно је да се у том систему искористе искуства оних који су то успешно спровели.

Вучић је рекао да у Србији живе високообразовани млади људи који се разумеју у информатичке технологије и логистику и знају шта треба да ураде у тим областима и како да примене своје знање.