Вести

Вучић: Србија ће бити земља за понос

Драги пријатељи,

Желим да се захвалим грађанима Србије што су у великом броју гласали за Српску напредну странку, што су нам указали огромно поверење и дали прилику да наставимо да реформишемо Србију и да од ње да стварамо уређену, модерну, сигурну државу, у којој ће се вредновати рад, знање и поштење. Желим да се захвалим и свим људима из СНС који су, својим радом и залагањем, допринели да изборни резултат буде овако добар.

Пред нама су нови изазови и немамо времена за славље. Обећали смо грађанима да ћемо се борити за Србију и то ћемо чинити јаче и више него икада. Наш посао је да решавамо проблеме. Пред нама су започети послови, ако и они који тек треба да се отварају и решавају. Зато ћемо се одмах латити посла и радити озбиљно и одговорно. Доказаћемо свима, и онима који су били против нас, да ће наша земља изгледати другачије, лепше и боље, и да ћемо се поносити нашом Србијом.

Важно је да су грађани разумели у колико тешкој ситуацији се налазимо и шта је потребно да урадимо да би нам сутра било боље. Наставићемо свој европски пут, сарађиваћемо са свима на Истоку, и на Западу, трудићемо се да привучемо инвестиције од наших пријатеља са свих меридијана. Наставићемо жестоку борбу против корупције и криминала, јер је то зло које је нашој земљи онемогућавало да се развија и напредује. У Србији се више неће толерисати тајкунско-криминално-политички ситем, који је владао годинама уназад, који гуши и разара економију. Нико се више неће богатити на рачун државе и грађана. Пред законом ће сви бити исти, закон ће важити за све и неће бити недодирљивих.

Свом снагом борићемо се против незапослености и спремамо читав низ закона који ће нам помоћи да створимо бољи амбијент за инвестиције. Желим свим људима у Србији да дам гаранцију да ће се у нашој земљи, већ на половини мандата нове Владе, живети боље и да ће драстично бити смањен број незапослених.

Наш посао је да земљу водимо озбиљно, одговорно, државнички. Али, то неће бити нимало лако и са неким одлукама неће сви увек бити задовољни. Али, желим да знате - шта год људи мислили о мени, макар говорили о мени и најгоре ствари, знам да ће видети да се искрено борим за њихове интересе, да се искрено борим за интересе нашег народа, наше отаџбине. Мој циљ није да будем богат, да живим у сјају и расакоши. Моја је жеља да Србија живи боље, да грађани имају бољи стандард, да плате и пензије буду веће, да се људи запосле, да привреда ради, да се деца рађају...

Зато вас позивам да почнемо још снажније да радимо, да кренемо од себе, да видимо колико смо спремни да урадимо за државу, а не само да чекамо да држава уради нешто за нас. Немојте се штедети, немојте се плашити посла, немојте бежати од проблема. Храбро крените напред, у реформе за бољи живот Србије!

Београд, март 2014.