Вести

Вучић: Србија је добро место за немачке инвестиције

ШИМАНОВЦИ - Први потпредседник Владе Србије Александар Вучић рекао је на свечаности поводом почетка градње фабрике Др Еткер у Шимановцима да данас није имао важнија посла јер је за Србију најважније да покаже да јој је стало и да уме да поштује и Немачку и њене инвеститоре.

"Србија уме да поштује породичну компанију попут ове, уме да поштује девет и по милиона евра колико је вредна ова инвестиција и то што је та команпија изабрала управо Србију да овде улаже" рекао је Вучић и додао да је чињеница да ће читав портфолио бити, уз део производње који ће бити преузет из Мађарске, "за све нас велика част и велика ствар".

Први потпредседник је навео и очекује да Србија реформама које јој предстоје обезбеди још боље услове за инвеститоре, јер зна да они који улажу траже бољи пословни амбијент.

"Зато ћемо донети закон о раду али и друге законе - о стечају, приватизацији и то у наредних неколико месеци. И ма колико то било тешко и за наше навике болно то је обавеза за нове генерације", рекао је Вучић, напоменувши да Србија није помогла својим финансијама Др Еткеру, због чега смо им захвални, али уз обећање да ће, изузимајући новчану, имати сваку другу помоћ у реализацији нове инвестиције.

Србија је добро место за немачке инвестиције, поновио је Вучић, због чега очекује још више улагања.

Србија ће бити добар домаћин немачким компанијама, које ће се осећати као у Немачкој, што значи да ћемо морати да мењамо наше радне навике. Добродошли у своју кућу, Србија је ваша кућа исто колико и Немачка", обратио се Вучић амбасадору и немачким инвеститорима.