Вести

Вучић: У “Џонсон електрику” посао за око 1.000 људи

До јула 2016. у фабрици "Џонсон електрик" у Нишу биће запослено 1.050 људи, каже вицепремијер Александар Вучић. То показује да може брже, боље и успешније да се ради, као и да се спроводе реформе, истиче Вучић.

Први потпредседник владе Александар Вучић рекао је да ће у фабрици "Џонсон електрик" у Нишу до јула 2016. године бити запослено 1.050 људи што, како је нагласио, показује да може брже, боље и успешније да се ради и да се спроводе реформе.

Изјава Александра Вучића

Вучић је приликом обиласка градилишта фабрике рекао да је поносан што је за само четири месеца од почетка радова, а шест месеци од потписивања првог уговора, изграђен производни погон од готово 10.000 квадратних метара.

Наводећи да ће први производи из фабрике изаћи у септембру, а да ће у овој години бити запосленоо 250 људи, Вучић је рекао да ће "Џонсон електрик" снадбевати аутомобилске гиганте - "Волво", "Бе-Ем-Ве", "Јагуар" и готово све најпознатије светске компаније.

Да је реч о најзначајнијој инвестицији у претходних 15 година у том делу Србије, Вучић је илустровао подацима да је "Џонсон електрик" светски позната компанија, а да ће велики број коопераната нишка фабрика радити ослањајући се на домаћи менаџмент и сопствене раднике.

"Оно што је до сада урађено урадиле су наше компаније, представници 'Џонсон електрикса' задовољни су њиховим учинком, а задовољне су и наше команије и то показује да ствари можемо да радимо још брже и боље", рекао је Вучић.

Он је захвалио граду Нишу јер је, како је рекао, у рекордном времену издао све неопходне дозволе, уз пуно разумевање да је то истовремено посао за већи број људи.

Као још једну предност доласка светске компаније у Ниш, Вучић је навео будућу сарадњу производног погона фабрике и домаћег образовног система.

"Разговарано је о томе да имају неку врсту уплива у рад техничке школе како би се унапред школовали кадрови за ту фабрику што би много значило, јер је то гаранција сигурног запослења за одређене кадрове и неупоредиво боље обученост младих Нишлија", поручио је Вучић.

Изразивши наду да ће "Џонсон елекртик" отворити још један погон у близини, јер то, како је рекао, подржава руководство фабрике, Вучић је навео да је Влада Србије помогла преко СИЕПЕ градњу са девет милиона евра и нагласио да је Србији потребно још више таквих инвестиција.

"Ова фабрика је само кап у мору, што је само доказ да можемо још брже у реформе", рекао је Вучић.

Потпредседник компаније за Европу Аустин Вонг изјавио је да је почаствован што је потпредседник владе у Нишу и истовремено задовољан што је фабрика после шест месеци од потписивања уговора већ изграђена.

Захваливши влади и граду Нишу на подршци, Вонг је рекао да очекује да производња почне од јесени.

Меморандум о разумевању за изградњу фабрике потписан је јуна прошле године, након чега је у септембру потписан и уговор о отуђењу грађевинског земљишта у јавној својини без обавезе плаћања накнаде.

Представници "Џонсон електрика" већ су успоставили сарадњу са школама и факултетима у Нишу са којима ће радити на школовању кадрова који су им потребни за рад у фабрици, а неколико десетина радника је већ упућено на обуку у њиховим фабрикама у Европи и Кини.