Вести

Вучић: Водићемо позитивну кампању

Председник СНС Александар Вучић изјавио је да ће та странка водити позитивну кампању на предстојећим изборима и да ће се фокусирати на три циља.

"Наш циљ је економија, што више послова за младе, подстицање предузетничког духа и приватног сектора, други циљ је заштита пензионера, јер нећемо дозволити да то било ко угрози, што сам рекао и челницима ММФ-а. Трећи циљ је наставак борбе против корупције и криминала", поручио је Вучић члановима Главног одбора странке.

Истакавши да је убрзање свеукупних реформи, а пре свега економских, главни приоритет, Вучић је рекао да народ очекује озбиљне резултате на пољу економије.

"Питају се како то ми правимо аранжмане. Пре неколико година постигли су уговор с Фијатом, али тај уговор нико није видео. Ја сам видео, али то је службена тајна, па не могу да кажем шта је у њему. Ми ћемо наш уговор с Етихадом показати пре краја кампање", рекао је Вучић.

Он је навео да је у јануару 2014. у односу на јануар прошле године 65 одсто повећан број путника и упитао: "Мали ли је то резултат?"

Вучић је рекао да за сада није донета одлука о коалиционим партнерима, већ ће та одлука бити донета по завршетку избора.

"Тражимо подршку народа за нашу политику, а после избора ћемо видети какав ће бити распоред снага. Мој предлог ће бити да не формирамо сами владу, већ да позовемо што више добрих и стручних људи као што је Лазар Крстић, као и из других странака који имају визију нормалне и пристојне Србије", рекао је Вучић.

Он је додао да циљ странке остаје "нормална и пристојна Србија", али да то овог пута неће бити њихов слоган, већ ће постојати комбинација слогана.

Оценивши да неки желе да униште све добро, сваку наду у Србији, Вучић је рекао да СНС то не сме и неће да дозволи.

"Мрзим Александра Вучића, то им је програм и немају ништа друго да кажу. Како то другачије назвати за оне који су дете назвали дегенериком, па су се још жалили да то не могу сви да виде. Ево, ја сам окачио на свој Фејсбук профил да сви виде", коментарисао је Вучић наводе на друштвеним мрежама поводом сатиричног клипа о његовом учешћу у спасавању завејаних код Фекетића.

"Наш посао је да бринемо о грађанима Србије, а они сами о себи најбоље говоре", закључио је Вучић.

Вучић је рекао да је пред странком тешка кампања у којој ће СНС бити изложена нападима свих који би да Србију врате у жабокречину њихове власти у којој су царевали криминал и корупција.

Као илустрацију такве кампање поменуо је нападе на њега, његову породицу и странку у последњих 48 сати у јавности, медијима и на друштвеним мрежама, а након његовог ангажовања у спасавању људи и деце из сметова у Војводини током викенда.

"У претходних 48 сати сам ћутао, пустио сам да се иживљавају на мени, породици, странци, говорећи да кад урадите хумано дело, то радимо из маркетиншких разлога. То нам говоре они који док се грађани смрзавају, они се кварцују, препланули су, али нам држе лекције да је било мало што смо спасавали људи из тешке ситуације", рекао је Вучић на почетку седнице Главног одбора странке која је требало да представи листу кандидата за изборе.

Вучић је додао да оно што напредњаке разликује од оних који их нападају, који се сунчају, у томе што ће СНС да решава проблеме и убудуће и да увек буде с народом кад је то тешко.

"Неће они да нам држе лекције и по томе ћемо се разликовати од њих", рекао је Вучић.

Вучић носилац листе

Изборна листа Српске напредне странке (СНС) за предстојеће парламентарне изборе зваће се "Будућност у коју верујемо", а њен носилац биће лидер напредњака Александар Вучић, одлучио је данас Главни одбор те странке.

Међу 250 посланичких кандидата напредњака има и представника Српског покрета обнове (СПО), Социјалдемократске партије Србије(СДПС), Нове Србије(НС) и Покрета социјалиста.

Лидер напредњака Вучић најавио је да његова странка вечерас почиње сакупљање потписа и да очекује да ће током вечери бити прикупљено 12.000 потписа, па ће већ сутра предати изборну листу.

"Очекујем плебисцитарну подршку народа. Није довољно да будемо први, очекујемо убедљиву подршку", казао је Вучић и додао да ће уколико не буде тако, неко други формирати владу.

Упитан за расподелу посланичких кандидата, Вучић је рекао да се он није тиме бавио.

Упитан да ли ће бити кандидат за премијера Србије, он је рекао да се о томе није расправљало на данашњој седници.