Вести

ЗАПОСЛЕНИ ПРЕКО УСЛУГА КОНАЧНО ПОСТАЈУ РАДНИЦИ КОЛУБАРЕ

Директор РБ „Колубара“ Милорад Грчић објавио је да ће свих 1399 радника „Колубара Услуга“ ангажованих у производњи у Рударском басену „Колубара“ у наредних највише десет дана потписати Уговоре и постати радници „Колубаре“.

“Имам част да изјавим да 1399 радника који раде у производњи, који су битни и незаобилазни за реализацију производње лигнита у РБ „Колубара“ од овог момента крећу у потписивање Уговора са Колубаром, односно са ЕПС-ом. Желим да се захвалим тим људима који су годинама радили у најтежим условима, што си издржали све да би одржали стаблност Колубаре, ЕПС-а и енергетског система Србије и посебно да има се захвалим што нису пали на лажи оних групација у Лазаревцу и у Србији који не мисле добро ни Лазаревчанима ни Колубари, ни ЕПС-у ни својој земљи“, рекао је директор Грчић.

Председник синдиката Миодраг Ранковић изразио је изузетно задовољство пријемом радника који су, како је рекао, носиоци посла и на њима ће „Колубара“ остати у будућности. Он је рекао да су представници синдиката све време инсистирали на томе да се вишегодишњи тежак рад младих људи који су окосница производње у Колубари коначно награди на прави начин и захвалио се свима њима што су издржали и у најтежим условима остали на својим радним местима.

Овим обраћањем, директор и председник синдиката Колубаре, ставили су тачке на вишемесечне спекулације о томе да ли ће пријема радника ангажованих преко Услуга уопште и бити, уз објашњење да су мајске поплаве утицале на то да се мало одужи време за читав овај процес, али обећање је испуњено.

На питање какав је став РБ „Колубара“ према објављеној приватизацији ћерки фирми, директор Грчић је одговорио да су „та предузећа издвојена и да „Колубара“ нема ништа са тим“.

Ана Радојевић